marți, 23 octombrie 2012

Universitatea Titu Maiorecu- Facultatea de stiinte economice


Facultatea de Ştiinţe Economice este prima facultate cu acest profil din învăţământul particular românesc, înfiinţată în toamna anului 1990.

Ca o recunoaştere a calităţii şi profesionalismului manifestate în formarea studenţilor, Facultatea de Ştiinţe Economice a fost acreditată prin Legea nr. 239 din 23.04.2002 (când s-au făcut primele acreditări în învăţământul superior privat românesc), intrând cu drepturi depline în sistemul naţional de învăţământ, fapt care presupune:

  • organizarea examenelor de licenţă în cadrul facultăţii;
  • eliberarea diplomelor de licenţă;
  • organizarea de cursuri postuniversitare.

Facultatea de Ştiinţe Economice
pregăteşte studenţii în conformitate cu structura  Bolognia , în două cicluri de învăţământ: un prim ciclu de bază, cu durata de 3 ani urmat de un al doilea, de master, cu o durată de doi ani.

Invăţământul se asigură, în cadrul primului ciclu, prin două forme:
  • învăţământ de zi (cu frecvenţă) - Bucureşti
  • învăţământ la distanţă - Bucureşti

Facultatea de Ştiinţe Economice
aplica Sistemul European de Evaluare prin Credite Transferabile - ECTS. Sistemul permite studenţilor să studieze un semestru într-o altă universitate, examenele promovate acolo fiind recunoscute la revenirea la facultatea de bază.

Misiunea Facultăţii de Ştiinţe Economice este de a forma specialişti în economie, cu o temeinică pregătire profesională, capabili de a se integra foarte repede şi de a răspunde exigenţelor locurilor de muncă unde se vor angaja pe piaţa internă şi internaţională, de a dezvolta studenţilor atitudini de creativitate şi competitivitate, în concordanţă cu cerinţele societăţii bazate pe cunoaştere. 

Absolventii noştrii găsesc multiple posibilităţi de încadrare pe piaţa forţei de muncă:
  • în cadrul băncilor;
  • la diferite societati de asigurări;
  • în cadrul compartimentelor financiar-contabile ale societaţilor;
  • la societaţi de consultanţa financiar-contabila;
  • îşi pot deschide propria afacere.

În prezent, în cadrul primului ciclu,  facultatea pregăteşte specialişti în urmatoarele domenii:

Facultatea organizează un număr de 3 cursuri de master → vezi Master!

Facultatea de Stiinţe Economice a încheiat o serie de parteneriate cu firme prestigioase de audit şi consultanţă financiar-contabilă.  De asemenea avem parteneriate cu Universităţi prestigioase din străinătate, unde studenţii noştrii pot studia timp de un semestru, examenele luate acolo fiind recunoscute la revenirea în ţară. Intre exemplele de asemenea parteneriate, cităm: 
  • Universitatea din Toulouse, Franţa - unde studenţii noştrii fac studii, timp de un semesru, deja de câţiva ani;
  • Northwestern University, Chicago, SUA - aici studenţi ai facultăţii noastre fac studii timp de un semestru începând cu anul universitar 2007-2008
         Pentru mai multe informatii: http://www.utm.ro/index.php?module=fcontent&id=51

Informatica economică. Prezent şi viitor


Mini-interviu acordat de d-na prof. univ. dr. Mihaela Muntean pentru Newsletter-ul FEAA, nr. MAI 2011

1. Care sunt perspectivele de inserţie pe piaţa muncii pe care le întrevedeţi pentru absolvenţii specializărilor pe care departamentul dvs. le coordonează, atât pe ciclul de licenţă, cât şi pe cel de master, corelat cu competenţele obţinute în perioada de şcolarizare?

Programul de studii de licenţă Informatică economică vine în întâmpinarea cererii crescânde de specialişti capabili să combine deprinderi şi cunoştinţe de administrare a afacerilor cu reale competenţe în domeniul tehnologiilor informaţionale.
Cercetarea celor mai bune practici existente (înregistrate) la nivel european, în ceea ce priveşte procesele de restructurare, organizare şi îmbunătăţire a sistemului de învăţământ economic superior, în scopul creşterii calităţii şi relevanţei acestuia pentru pregătirea forţei de muncă, a condus la consolidarea specializării de Informatică economică, ea devenind parte componentă a ofertei educaţionale a FEAA (Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor)
Absorbţia pe piaţa forţei de muncă a absolvenţilor IE promoţiile 2005 - 2009Îmbinarea într-o armonie deplină, a competenţelor fundamentale în domeniul economic, specifice nivelului operaţional, cu competenţe din domeniul IT (Information Technology) şi BIS (Business Information Systems), conduce la formarea unei tinere generaţii capabile să facă faţă cerinţelor impuse de economia digitală şi menite să joace un rol cheie în efortul de informatizare a firmelor din România. La nivelul studiilor masterale se asigură o educaţie prin aprofundare a studiilor de licenţă, dar şi nivelul de complementaritate necesar unei integrări pe piaţa muncii.
Ţinând cont de estimările privind evoluţia domeniilor IT & BIS în următorii 20 ani, precum şi de analizele anuale ale inserţiei pe piaţa muncii a absolvenţilor specializării Informatică economică, suntem îndreptăţiţi să avem certitudini în ceea ce priveşte perspectiva locurilor de muncă din domeniu – www.infoec.ro.

2. În contextul provocărilor generate de noul context legislativ privind educaţia, care consideraţi că vor fi direcţiile din cadrul departamentului dvs. în privinţa carierele cadrelor didactice?

Odată cu înfiinţarea, în anul 2000, a specializării de Informatică economică în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice din Timişoara (actuala Facultate de Economie şi de Administrare a Afacerilor), au apărut provocări inerente pentru cadrele didactice ce s-au implicat în susţinerea acestui program de studiu. Foarte multă muncă, studiu, perfecţionări, schimburi de experienţă, toate acestea conducând la coagularea unui colectiv capabil să susţină noua ofertă educaţională.
Cu mândrie, afirm faptul că cele 30 de cadre didactice titulare (8 profesori, 12 conferenţiari, 5 lectori şi 5 asistenţi) îşi aduc aportul, prin disciplinele specifice predate la toate cele trei cicluri Bologna, la formarea unor viitori economişti cu valenţe multiple, capabili să facă faţă provocărilor noii economii bazate pe cunoaştere.
Aflându-ne din nou în faţa unor provocări, de data aceasta generate de noul context legislativ privind educaţia, va trebui să avem în vedere criteriile şi condiţiile ce fac posibilă dezvoltarea carierelor în mediul universitar. Cu certitudine, abilitarea în domeniu va propulsa cadrul didactic pe o poziţie ce-i va asigura vizibilitatea la nivelul comunităţii academice, dar şi a mediului socio-economic. Îmi pun mari speranţe în formarea unei şcoli doctorale de Informatică economică la Timişoara.

3. Orientarea spre cercetare trebuie să devină o prioritate la nivelul instituţiei, dar şi pentru fiecare cadru didactic în parte. Care consideraţi că poate fi aportul departamentului pentru atingerea acestui deziderat?

În ultimii ani, conform rapoartelor de cercetare întocmite, aportul membrilor catedrei noastre s-a făcut simţit, fiind abordate teme precum: Sisteme informaţionale colaborative; Business Intelligence; Tehnologii/sisteme suport în cadrul organizaţiilor; Sisteme suport pentru managementul cunoştinţelor; Sisteme informatice în administraţia publică; Tehnologii Web; Soluţii informatice integrate pentru administrarea afacerilor; Sisteme suport pentru SOA; Modelarea şi dezvoltarea sistemelor informaţionale pentru afaceri; Metode matematice şi statistice aplicate în economie; Modele econometrice. Coordonarea unor proiecte, granturi de cercetare sau activarea în calitate de membru în cadrul unor proiecte largi, interdisciplinare, au pus bazele unei orientări spre cercetare a colectivului. Din păcate, restricţiile de finanţare a unor noi proiecte au condus la o stagnare în această direcţie de acţiune. Se remarcă însă prezenţele, în calitate de autori şi coautori, la articole ISI Proceedings, BDI, B+ şi chiar lucrări ISI
Sper ca, şi pe viitor, să existe motivaţia unei implicări în activităţi de cercetare specifice domeniului şi astfel, pe lângă cariera fiecărui cadru didactic în parte, să se consolideze şi aportul departamentului în bilanţul cercetării din domeniul Cibernetică, statistică şi informatică economică, şi nu în ultimul rând, în cel al instituţiei.

4. Care consideraţi că sunt oportunităţile şi riscurile imediate şi pe termen lung care vor sta în faţa specializării de Informatică economică?

Riscurile ce vor sta în faţa specializării? Atâta timp cât pe piaţa forţei de muncă există un deficit important pentru categorii profesionale precum: analist de sisteme informaţionale; proiectant de sisteme informatice economice; manager de proiecte IT în mediul de afaceri; consultant şi/sau implementator de soluţii informatice integrate pentru gestiunea afacerilor; proiectant de site-uri Web şi de soluţii e-business, şi se estimează că domeniul BIS va rămâne şi în România unul cu potenţial ridicat, nu văd riscuri.
Şi cum inovaţiile Internetului şi ale tehnologiilor informaţionale deschid permanent un număr uriaş de posibilităţi reale de adaptare a afacerilor în noua ordine mondială, riscuri ar putea să apară doar dacă, citându-l pe Jeff Jarvis [1], „cei care lucrează în alte domenii s-ar opune schimbărilor inerente în loc să profite de oportunităţile deschise”.
Grija permanentă pentru asigurarea unei formări, educări corespunzătoare în cadrul specializării Informatică economică va conduce la următoarea reţetă de succes: „organizează – adaugă valoare – permite-le altora, adică beneficiarilor absolvenţilor noştri, să aibă succes”.
(CLICK)http://www.infoec.ro/specializarea-informatica-economica/informatica-economica-prezent-si-viitor.html
Unghii de catifea


Unghii in tendinte, must-have-ul in materie de unghii al sezonului toamna-iarna 2013 sunt aceste unghii de catifea (velvet manicure). Nu este deloc complicata metoda de a obtine acest model de " unghii cu puf " , aveti nevoie doar de o cutie cu catifea. Rezultatul este unul de efect, dar din pacate nu rezista foarte mult pe unghii :( Oricum pentru ocazii speciale merita efortul. Pentru aceasta manichiura  aveti nevoie de: un lac de unghii rosu si o cutiuta cu catifea maruntita. ...




















Pentru aceasta manichiura  aveti nevoie de: un lac de unghii rosu si o cutiuta cu catifea maruntita.

Pasul 1: aplicati un strat cu lacul de unghii baza-protector.
Pasul 2: realizati o manichiura simpla cu lacul rosu.











Pasul 3: cu ajutorul unei pensule, aplicati catifeaua pe unghii. Dupa ce lacul rosu s-a uscat, aplicati un strat cu un lac incolor pe o unghie si imediat catifeaua pentru a se lipi. Urmati acelasi pas pentru fiecare unghie in parte.



 La acest model de unghii de catifea, nu mai aplicati stratul final cu lacul top-coat.(CLICK)

miercuri, 17 octombrie 2012

Modă: Cum să te îmbraci pentru un interviu. 15 ţinute

care-ţi măresc salariul









Interviul pentru un job este un moment important din viaţa noastră. Şi cum trăim într-o societate în care imaginea contează şi, mai ales, vorbeşte despre tine, este bine să ţinem cont de nişte reguli atunci când ne alegem hainele cu care ne îmbrăcăm la un interviu.
Atunci când te pregăteşti pentru un interviu cel mai sigur este să adopţi un look clasic, simplu, fără prea multe accesori, pentru a sugera angajatorului seriozitate. 
Dacă vrei o imagine feminină, încearcă o fustă creion, până la genunchi cu o cămaşă sau o bluză simplă. Sub nicio formă nu ai voie cu fuste scurte. Chiar dacă eşti tentată să crezi că o fustă scurtă te poate "ajuta", mai ales dacă angajatorul cu care dai interviu  este un bărbat, lucrurile nu stau chiar aşa. Ideal este să alegi modele cât mai simple, în culori neutre, fără imprimeuri. Hainele tale nu trebuie să atragă atenţia, ci doar să te pună în evidenţă.
Foarte potrivite sunt ţinutele compuse din pantalon şi cămaşă. Iar pentru a mai îndulci look-ul, încearcă o cămaşă feminină, din mătase. Însă, ai grijă să nu fie foarte transparentă sau cu un decolteu prea generos. 
Rochiile sunt şi ele potrivite pentru astfel de situaţii. O rochie în culori calde, dar sobre, este mereu câştigătoare.
Accesoriile sunt şi ele foarte importante. Nu au ce căuta colierele foarte mari sau cerceii candelabru. Însă, un ceas, o brăţară feminină sau un colier colorat îţi pot evidenţia latura creativă. Ai foarte mare grijă să porţi accesorii de calitate. Nu purta pantofi cu tocuri foarte înalte, vei avea un aer de vampă.
Make-up-ul trebuie să fie unul foarte natural. Fond de ten şi pudră (ca să nu apari cu un ten lucios, mai ales că în astfel de momente emoţiile sunt mai mari şi transpirăm), blush în obraji, rimel şi puţin gloss te vor face să arăţi foarte fresh şi sigură pe tine. De asemenea, ar fi bine dacă ai avea părul prins într-un coc simplu sau o coadă de cal.   Poze tinute(click)

Start....

Primul meu blog....